Media - OLT Avereest

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Media

DITO oogst groot applaus in het Openluchttheater Avereest


Balkbrug – Voor een redelijk goed gevuld openluchttheater speelt toneelvereniging DITO Balkbrug de sterren van de hemel. ‘Een vromde rekening’ is een klucht die geschreven is door Herman van der A en die door de acteurs van DITO uitstekend wordt vertolkt.

In het eerste deel wordt het verhaal over het loonbedrijf Smeenge stevig neergezet. De personages komen goed uit de verf en het publiek gaat er eens goed voor zitten. Veel mensen weten dat DITO garant staat voor een heerlijk avondje uit waarbij veel gelachen gaat worden. Dat blijkt inderdaad ook in de volgende delen van de klucht.

De ene na de andere hilarische situatie doet zich voor op het loonbedrijf, dat flink in de problemen zit en te maken krijgt met de bank die beslag legt op het bedrijf. Gelukkig worden alle problemen opgelost, maar dat gaat niet vanzelf en niet zonder onvoorziene situaties. Het Openluchttheater Avereest kent een groot podium en dat wordt door DITO volledig gebruikt met rondrijdende auto’s en brommers waardoor het stuk nog meer gaat leven.

Tweede voorstelling
De voorstelling van vrijdagavond was de eerste van vier die DITO in het Openluchttheater Avereest brengt. Zaterdag 11 augustus volgt de tweede (aanvang 20.00 uur). ‘Het weer wordt morgen weer beter dan vandaag’, zegt bestuurslid Henk Tuin. ‘Je weet dat een eerste voorstelling altijd wat minder bezocht wordt dan de volgende.’ Het is net alsof het publiek weet dat er qua weer nog veel mooiere avonden zullen volgen, maar vrijdag was het ook perfect weer voor het openluchttheater. Het merendeel van het publiek was voorbereid op de wat frissere avond getuige de vele meegebrachte stoelkussens en de warmere kleding.

Na dit weekend speelt DITO ook nog op vrijdagavond 24 augustus en zondagmiddag 26 augustus.Leerlingen Pr. Margrietschool spelen musical in openluchttheater

Balkbrug - Even dreigde er paniek in het Openluchttheater Avereest. Een pasgetrouwd echtpaar was zoek geraakt en niemand wist waar het stel zich zou kunnen bevinden.
Gelukkig betrof het de openingsscene van de musical van de Daltonschool Prinses Margriet. Net als op de meeste andere scholen nemen de leerlingen van groep acht afscheid met een musical. Zij werden hierbij ondersteund door een aantal leerlingen van groep 7.


Openluchttheater
Dit jaar was het de musical ‘Help, wij zijn het bruidspaar kwijt’ en dit werd opgevoerd in het openluchttheater van Balkbrug. Op de tribune zaten (groot)ouders, gezinsleden en vrienden aandachtig te kijken. De kinderen lieten zien en horen over het nodige acteertalent te beschikken, want de musical zat er vanaf het begin tot en met het einde goed in. Veel hilarische sketches volgden elkaar in hoog tempo op. Vooral de sketch waarbij de leden van twee verschillende families ruzie krijgen en elkaar met slagroomtaarten bekogelen was goed gespeeld. Al hadden de hoofdrolspeelsters zelf de grootste moeite om hun lach onder controle te houden. Ze herstelden zich snel.

Applaus
Na de pauze werd het echtpaar uiteindelijk toch gevonden en leverde het een ‘eind goed, al goed’ slot op. De leerlingen kregen een welverdiend applaus na afloop.   

Klik op de foto voor meer foto's.

.
.

Uitverkocht openluchttheater voor Abba Tribute (bron: www.dedemsvaartsecourant.nl 15 juli 2018)

Balkbrug - Al wekenlang werd er in Balkbrug en diverse sociale media volop gesproken over het concert van de Abba Tribute in het Openluchttheater Avereest. Zaterdag 14 juli was het eindelijk zo ver.


Het knusse theater aan de Hoogeveenseweg was tot op de laatste plaats uitverkocht met een publiek dat hoge verwachtingen had van het concert. Verwachtingen die stuk voor stuk uitkwamen, want het was een prachtig concert waarin tal van bekende hits van de voormalige Zweedse band voorbij kwamen.

De omstandigheden voor een concert in de open lucht waren perfect; een goede temperatuur, geen wind en absoluut geen kans op regen. Het was voor de ruim vierhonderd toeschouwers genieten, zeker toen bleek dat Abba Tribute met heel veel enthousiasme naar Balkbrug was gekomen. Beetje bij beetje kwam het publiek los. Spieren die al jaren niet meer fanatiek gebruikt waren, moesten ineens weer de dancemoves maken van enkele tientallen jaren geleden. Maar dat lukte, voor of op de banken of pal voor het grote podium terwijl ondertussen door oud en jong alle hits werden meegezongen.

Toegiften
Het is bijzonder om te zien hoe de muziek van Abba nog altijd bij zoveel mensen bekend en geliefd is. Toen na enkele toegiften het concert na twee uur spelen echt voorbij was, was dit naar de mening van menig bezoeker veel te vroeg. Wat hen betreft had Abba Tribute nog wel even door mogen gaan. Dj Deesjavoe hield echter de sfeer er goed in waardoor menig bezoeker nog lang bleef nagenieten in het openluchttheater.

.
.

Seizoen Openluchttheater Avereest is geopend (bron: Dedemsvaartse Courant d.d. 4 juni 2018)

Balkbrug – Met het optreden van shantykoor De Sjompiesingers uit Gramsbergen is het nieuwe seizoen van het Openluchttheater Avereest geopend. Al jarenlang staat de muzikale middag als opening van het seizoen op het programma. Meestal met het mannenkoor De Scheepsjagers, maar dit koor is dit jaar helaas verhinderd. Met De Sjompiesingers heeft het bestuur van het theater een goed alternatief in huis gehaald.

Gezellige sfeer
Met werkelijk prachtig weer voor een openluchttheater, niet te warm, wel droog en weinig wind, is de muzikale middag tot een succes geworden. De Sjompiesingers zorgden al snel voor een gezellige sfeer door een groot aantal bekende luister- en vooral meezingliederen uit hun uitgebreide repertoire te pakken. Het wordt een muzikale wereldreis voor het publiek, want het koor neemt hen mee naar Volendam, Duitsland, Oostenrijk en zelfs Spanje.

Meedeinen
Op de houten banken van het knusse theater aan de Hoogeveenseweg begon het publiek al snel mee te zingen en mee te deinen. Precies zoals het bestuur van het theater voor ogen heeft. ‘Dit is een prachtig koor’, zegt bestuurslid Henk Tuin enthousiast. Regelmatig zingt hij langs de kant mee met de liederen. ‘Het is genieten zo.’ En dat zie je ook bij de bezoekers van het theater.

Abba Tribute

Het Openluchttheater Avereest zou eigenlijk vrijdagavond al in gebruik genomen zijn door de Prinses Margrietschool die een circusavond had voorbereid. Vanwege de verwachte regen was de school uitgeweken naar de sporthal. En achteraf gezien terecht. ‘Voor ons is dat natuurlijk wel jammer’, vertelt Nico Lubbers, ‘maar we snappen die keuze wel.’ Met het oog op het programma hoopt het bestuur dat het zeker op 14 juli mooi droog en warm weer is. Dan komt namelijk de Abba Tribute naar het theater in Balkbrug. ‘We merken op sociale media dat de belangstelling voor dit concert al groot is. Er is veel vraag naar de voorverkoop, maar daar doen we niet aan. De entree is gewoon aan de poort van het theater.’ Elders in het seizoen treedt de Balkbrugse toneelvereniging DITO op met de klucht ‘Een vromde rekening’.

.
.

Abba Tribute komt naar Openluchttheater Avereest

Balkbrug - Het zomerseizoen staat voor de deur en dat betekent ook dat het theaterprogramma in het Openluchttheater Avereest weer van start gaat.

Zondag 3 juni openen de Sjompiesingers uit Gramsbergen het nieuwe seizoen. Het shanty- en feestkoor verzorgt dan vanaf 14.00 uur een muzikale middag met veel bekende luister- en meezingliedjes. De Sjompiesingers beschikken over een uitgebreid repertoire aan shantys, Nederlands-, Duits- en Engelstalige liedjes. Het koor bestaat sinds 1998 en is inmiddels een ruim begrip geworden in de wijde omgeving rondom Gramsbergen.

Trots

‘Verder hebben we 14 juli de Abba Tribute’, zeggen Janneke ten Kate en Nico Lubbers met enige trots. De band is verkozen tot de beste Abba Tributeband van Europa en brengt het publiek terug in de tijd van Dancing Queen, Mamma Mia en andere bekende hits. ‘We hebben al veel vragen gekregen over de voorverkoop voor deze avond, maar die hebben we niet. Wie het eerst komt, het eerst maalt is ons principe. Maar goed nieuws voor de belangstellenden, er kunnen heel wat bezoekers in ons gezellige theater. We zijn heel blij dat de band in het openluchttheater wil optreden en zien uit naar een uitverkocht huis.’

Augustus
Toneelvereniging DITO Balkbrug treedt dit jaar uitsluitend op in de maand augustus. ‘Geen probleem’, zegt Janneke ten Kate, ‘want de vakanties zijn dit jaar laat en in augustus zijn er nog veel gasten op de campings. Voor hen is het ook leuk om een avond mee te maken.’ DITO speelt dit jaar ‘Een vromde rekening’ en dat belooft volgens de eerste geruchten een waar spektakel te worden. ‘Verder wordt het theater ook gebruikt door een basisschool voor een tweetal activiteiten en wellicht zijn er nog meer belangstellenden om een activiteit in het gezellige theater te organiseren.’

.
.
.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu