Foto's - OLT Avereest

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Foto's

Terug in de tijd met The Fortunate Sons

Toegegeven, als organisatie hadden wij op een grotere opkomst gehoopt en gerekend. Het Openluchttheater Avereest was nu ruim voor meer dan de helft gevuld met liefhebbers van de muziek van 'toen'.

The Fortunate Sons bracht veel bekende en minder bekende nummers van de roemruchte band Creedence Clearwater Revival, beter bekend als CCR.
Voor de pauze werden veel nieuwe nummers gespeeld, maar na de pauze klonken de bekende nummers in het theater. Het publiek ging helemaal los en de fans lieten zien hoe prachtig ze het vonden. The Fortunate Sons hebben na afloop het OLT bedankt voor de goede zorg.

Voor volgend jaar zijn we al weer aan het nadenken welke (cover)band we dan naar Balkbrug willen halen, want ondanks de lege plaatsen op de banken zijn wij ervan overtuigd dat er behoefte is aan dergelijke optredens.

 
 

Een meer dan geslaagde avond

Wat hebben we genoten van de cabaretgroep Twee Recht Twee Averecht. De drie dames hebben een directe confrontatie beloofd en dat hebben ze ons ook geleverd. Scherp, eigenzinning en inspringend op de actuele situaties wisten de dames het allemaal heel leuk neer te zetten. Stukjes van vroeger, maar zeker ook de huidige tijd.
Het publiek heeft met volle teugen genoten en als organisatie kijken ook wij met heel veel plezier terug op deze avond. De cabaretavond bracht op veel momenten een stukje herkenning en dat was duidelijk ook te zien aan de reacties van en in het publiek.

Het was prachtig weer, ideaal voor een avondje uit in het Openluchttheater. Ruim honderdveertig bezoekers waren op de cabaretavond afgekomen. Wij zijn daar heel blij mee en kijken al een klein beetje vooruit naar een volgende avond cabaret.

The Fortunates Sons

Maar eerst komt het optreden van The Fortunates Sons, een tribute to C.C.R. Wij verwachten vrijdag 5 juli een vol theater. Van heinde en verre horen we dat mensen geïnteresseerd zijn.

Komt u ook (weer)? Denkt u ook nog aan de kans op gratis vrijkaarten?

.
.
.

Het seizoen is geopend

Met de muzikale middag waarin mannenkoor De Scheepsjagers en orkest Toet & Bloâslust uit Slagharen optraden, is het seizoen voor het Openluchttheater Avereest geopend. Er kwamen zo’n 125 bezoekers naar het theater aan de Hoogeveenseweg. Zij hebben kunnen genieten van de muziek, zowel om te luisteren als om naar hartenlust mee te zingen.

De Scheepsjagers en Toet & Bloâslust traden niet alleen apart ook, maar zorgden ook samen voor veel sfeer in het knusse theater. De weersomstandigheden waren goed, al heeft menigeen zich misschien laten leiden door de wat verstopte zon.

Vrijdag 21 juni staat de volgende activiteit op het programma. Dan treedt het gezelschap Twee Recht Twee Averecht op, aanvang 20.00 uur.

 
 

Leerlingen spelen sterren van de hemel tijdens musical

De leerlingen van groep acht van de Openbare Daltonschool Prinses Margriet hebben afscheid van school genomen met een prachtig gespeelde musical: 'Help, wij zijn het bruidspaar kwijt'. Het publiek bestond uit (groot)ouders, andere familieleden en vrienden terwijl er ook veel (oud-)schoolgenootjes een kijkje kwamen nemen bij de musical. Het Openluchttheater Avereest was gezellig gevuld en met prachtig weer was het voor de jonge artiesten heerlijk om op het grote podium te staan. Mocht toneelvereniging DITO in de verdere toekomst nog een keertje nieuwe leden nodig hebben, dan kunnen ze bij deze jaargang van de Margrietschool wellicht hun nieuwe talenten vinden.

.
.


Vol theater voor Abba Tribute

Dat de muziek van de beroemde Zweedse band Abba nog steeds populair is bij jong en oud bleek zaterdag 14 juli wel tijdens het concert van de Abba Tribute in het Openluchttheater Avereest.

Niet alleen waren de 425 kaarten in no time verkocht, ook iedere hit van Abba werd met volle borst meegezongen door het enthousiaste publiek. Het was genieten vanaf het eerste tot en met het laatste nummer. Om het concert met één lied samen te vatten: 'Thank you for the music'.

Tijdens de afterparty zorgde dj Deesjavoe met veel hits uit de jaren '70 en '80 voor een gezellige sfeer waardoor veel bezoekers lang bleven nagenieten. Voor veel mensen was het concert een aangename kennismaking met het openluchttheater.

 

.
.


 

Muzikale middag met de Sjompiesingers

In 1998 kwam een aantal inwoners uit Gramsbergen met het idee om als piratenkoor op te treden tijdens Gramsbergen Lichtstad.
Dat idee werd een feit en het publiek reageerde enthousiast op de gelegenheidsformatie die dit jaar derhalve het 30-jarig bestaan viert.

In de loop der jaren hebben de Sjompiesingers een zeer uitgebreid repertoire opgebouwd vol zeemansliederen, shanty- en feestliederen, maar ook Ierse balades en Duits- en Engelstalige luisterliedjes. Het repertoire wordt nog altijd aangepast zodat ieder concert weer een verrassing kan zijn.

Met het schitterende optreden van de Sjompiesingers op zondag 3 juni is het nieuwe seizoen van het Openluchttheater Avereest te Balkbrug officieel begonnen.

.
.

Openluchttheater is klaar voor het nieuwe seizoen

Zoals u op de foto's kunt zien ligt het Openluchttheater Avereest, gelegen aan de Hoogeveenseweg, er weer fantastisch bij.
Op de foto's is het allemaal nog leeg, want het seizoen is nog niet begonnen.

Zondag 3 juni hebben we het seizoen geopend met een muzikale middag m.m.v. de Sjompiesingers uit Gramsbergen.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu